top of page
CORAGGIO

Presentació

Coraggio som un petit cor de joves veus femenines amb moltes ganes de créixer...  En tots els sentits! Cantem perquè ens agrada, amb l'únic objectiu de passar-ho bé i aprendre música.  La llavor del cor va plantar-se l'any 2014 de la mà d'un grupet de noies de l'Institut de Sant Just amb ganes d'engegar un nou projecte coral inexistent al poble: la creació d'un grup musical amb veus, preferiblement, femenines.  Actualment les integrants del grup som: la Meritxell, l'Elisabeth, la Cati, la Mireia, la Mariona, l'Alba, la Neus i la Núria, i ens trobem per assajar els dijous de 19:30h a 21:00h a l'Ateneu.

Breu història

Vam presentar-nos al públic per primera vegada -ja sota el nom de "Coraggio"- la primavera del 2014 en una col·laboració especial amb el grup Ol ‘Green, cor guanyador de la primera edició del programa "Oh Happy Day" de TV3, quan van venir a actuar a l'Ateneu de Sant Just.  Des de llavors i fins ara Coraggio ha seguit participant en concerts, bolos i actes de tot tipus a Sant Just i altres indrets propers de la comarca: en actes culturals com presentacions i inauguracions d'exposicions, en festes majors, fires, intercanvis corals, actes institucionals i en concerts de l'Escola de Música de l'Ateneu i l'Orfeó Enric Morera de Sant Just.

Direcció del cor

Aquests anys hem tingut el privilegi d'estar dirigides per diferents directors i directores amb llarg recorregut, formació i experiència musical:

  • Emili Fortea Rius. Ens va acompanyar durant els inicis, el curs 2014.  Va estudiar violí a l'Escola de Música de Llinars del Vallès i piano al Conservatori de Música de Barcelona.  Té el Grau Superior de direcció de cors a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya.  Ha cantat amb diversos conjunts professionals, com ara el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de Cambra de Granollers.  Actualment estudia com a tenor solista amb Dalmau Gonzàlez.  Ha estat membre de l’Equip Tècnic de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i director de l’Orfeó Badaloní, la Coral Belles Arts, l’Agrupació Coral Matadepera i Contrapunto Vocale. Entre el 2005 i el 2010 va ser sots-director de l’Orfeó Català del Palau de la Música, i entre el 2010 i el 2014 va dirigir l’Orfeó Enric Morera de Sant Just.

  • Mariona Llobera. Amb ella el grup es va consolidar.  Ens va dirigir els cursos 2015-2016 i 2016-2017. Te el grau professional de Cant al Conservatori de Música de Sabadell i va estudiar també a l'Aula de Música Antiga de Girona.  Ha cantat en diverses formacions corals, entre elles el Cor Vivaldi, i actualment segueix al Cor de Cambra del Palau de la Música de l'Orfeó Català (des del 2004) i al Cor de Cambra de la Catedral de Barcelona (des del 2008). El seu últim projecte és l'ensemble vocal "Vox Harmònica", del qual n'és una de les integrants.

  • Gemma Mateo.  La directora des del 2017-2019.  És cantant professional formada en llenguatge musical, cant coral, cant modern, cant líric, dansa, teatre musical i interpretació a l'Escola Eòlia, el Centre Artístic Agnès Mirabell, l'Escola Timbal, l'Escola Aula i l'Escola Vocal Factory Bcn.  Als 10 anys la Gemma va formar part del grup musical Club Súper 3 i ha col·laborat amb artistes com Gerard Quintana o El Canto del Loco. Fa pocs anys va participar al concurs musical de TV3 "Oh Happy Day" amb el grup "Deudeveu", que va ser el guanyador d'aquella edició.

Vine a cantar amb nosaltres!

El cor ha anat canviant de cares al llarg dels anys, amb incorporacions i també algunes baixes... Però estem obertes i amb ganes d'acollir, en qualsevol moment, més noies interessades en formar part de Coraggio...  Quantes més siguem millor! Més punts de vista tindrem per evolucionar com a grup!  No demanem tenir nivell ni experiència, però sí ganes i una mica de sentit musical.  No ens tanquem a un repertori musical en concret, però les peces que solem preparar són d’estil pop-rock actual en català i anglès, a més d’alguns temes de musicals i cançons tradicionals.

Dades de contacte

Si estàs interessada (o interessat) en venir a provar, pots trobar-nos a l’Ateneu de Sant Just els dijous de 19:30h a 21h, a l’hora de l’assaig. També pots demanar informació a la Secretaria de l’Ateneu de dilluns a divendres de 16h a 21h, trucar al 933 713 115, o enviar un correu a la direcció ateneudesvern@gmail.com

Altres vies de contacte més directe són:

-

- Representant del cor: Núria Garcia / 663543236 / nuria.garcia.alibau@gmail.com

 

Xarxes socials

Pots fer un cop d’ull a les nostres xarxes socials.

- Facebook: https://www.facebook.com/corcoraggio/

- Instagram: https://www.instagram.com/cor.coraggio/

bottom of page